Een veerkrachtig en weerbaar Den Haag. Hoe bereik je dat?

Steden over de hele wereld hebben te maken met maatschappelijke problemen, zo ook Den Haag. Stijgende energiekosten, het tekort aan woningen, eenzaamheid onder Haagse ouderen, digitale criminaliteit en weersextremen door een veranderend klimaat. Hoe houden we onze stad leefbaar, zodat we op een fijne manier met elkaar kunnen wonen in de mooiste stad achter de duinen?

Om een oplossing te bieden, werkt Den Haag aan de veerkracht (weerbaarheid) van de stad. Dit om toekomstige tegenslagen te voorkomen en ons aan te passen als het toch misgaat. Dit doe je door de problemen van de stad als één te zien en bewoners te betrekken bij de oplossingen. Begin 2022 is Gemeente Den Haag een proef gestart om te testen hoe je dit kunt aanpakken, samen met de bewoners en belanghebbenden van de Noorderbeekdwarsstraat in Segbroek. Van straten vergroenen tot beter isoleren, en van digitale weerbaarheid tot sociale verbinding tussen bewoners.

De resultaten van deze proef deelt Den Haag met talloze andere steden zoals New York, Parijs, Kyoto, Jakarta en Rotterdam. Deze steden maken namelijk net zoals Den Haag deel uit van het ‘Resilient Cities Network’.

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.