Samen in gesprek over stedelijke veerkracht – 3 maart 2022

Als stad hebben we te maken met veel verschillende en lastige uitdagingen. Denk aan water- en hitteoverlast door een veranderend klimaat, digitale fraude en criminaliteit, stijgende energiekosten en vereenzaming. Al deze uitdagingen vragen erom dat wij als bewoners, maar ook als stad veerkrachtig zijn en tegen een stootje kunnen! Maar hoe doe je dat?

Maar hoe doe je dat nou, veerkrachtig worden? En waar begin je dan? Om een antwoord te bieden op deze vragen is het Resilience programma een Streetlab gestart in de Noorderbeekdwarsstraat. Deze straat waarborgt de diversiteit van de stad, met een afgewogen mix van diverse voorzieningen, aandeel koop- en huurwoningen, afkomst en etniciteit van bewoners en diverse achtergronden. Kortom: Den Haag in het klein. In de komende maanden gaan we aan de slag in de straat om de veerkracht en weerbaarheid te vergroten.

Op 3 maart ging wethouder Robert van Asten in gesprek met bewoners van de Noorderbeekdwarsstraat in Segbroek over dit onderwerp. Samen met het Resilience programma en de bewoners van de straat hebben werd er nagedacht over hoe we heel gericht interventies kunnen toepassen die de uitdagingen waar wij als stad mee te maken hebben kunnen tackelen. Daarbij werd er vooral gekeken naar interventies die niet één uitdaging, maar gelijk meerdere uitdagingen tegelijk kan aanpakken.

Het was een interessante avond. En veel interessante ideeën zijn besproken. Als Resilience programma zijn we dankbaar voor de inzet en betrokkenheid van de bewoners van de Noorderbeekdwarsstraat. Op naar een veerkrachtige en weerbare Noorderbeekdwarsstraat! En op naar een veerkrachtig en weerbaar Den Haag!

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.