Noorderbeekdwarsstraat in beweging met Resilience Streetlab

Samen voor een veerkrachtiger Den Haag. Een mooie ambitie en de komende maanden dé uitdaging van de Noorderbeekdwarsstraat in Segbroek. Hoe dat gaat gebeuren? Van straten vergroenen tot beter isoleren. Van het versterken van digitale weerbaarheid tot het creëren van sociale verbinding. En uiteraard, door het letterlijk en figuurlijk in beweging brengen van bewoners en belanghebbenden uit de buurt. Een uitdaging die Haaglanden Beweegt met beide handen aanpakt.

De komende maand (mei ’22) is het Kamerlingh Onnesplein in de Noorderbeekdwarsstraat het strijdtoneel van sport- en beweegaanbod, georganiseerd voor bewoners uit de buurt. Het beweegprogramma is onderdeel van het Resilient The Hague, waarin uitgebreid wordt ingespeeld op het stijgende percentage van de wereldbevolking wat in grote steden woont. Deze stijging zorgt voor veel voordelen, maar kent ook risico’s. Als niet goed op deze risico’s wordt ingespeeld, heeft dat nadelige gevolgen voor de kwaliteit van leven in de stad. 

In beweging 

Het realiseren van de actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet. De missie van Haaglanden Beweegt, de partij die de maand mei tweemaal per week op het Kamerlingh Onnesplein staat. Wekelijks op maandag van 19:30 tot 21:00 uur en op woensdag van 15:00 tot 16:30 zorgt Haaglanden Beweegt voor een divers sport- en beweegaanbod, toegankelijk voor bewoners uit de omgeving, van jong tot oud. Deze gratis toegankelijke activiteiten zorgen samen met de andere onderdelen van het Resilient-programma voor een meer weerbare, sociale en veilige stad. De resultaten van de pilot in de Noorderbeekdwarsstraat worden gedeeld met talloze andere steden zoals New York, Parijs, Kyoto, Jakarta en Rotterdam. Meer informatie over het Resilient-programma vind je op de andere pagina’s van deze website. 

Kosteloze deelname 

Deelname aan dit diverse sport- en beweegprogramma is volledig kosteloos en aanmelden is niet nodig. Op maandag 9, 16, 23 en 30 mei komt het Kamerlingh Onnesplein van 19:30 – 21:00 in beweging. Op woensdag 11, 18, 25 mei en 1 juni van 15:00 – 16:30 uur. Het gehele programma wordt 5 mei op deze pagina gepubliceerd. Daarnaast wordt het programma gepubliceerd op de social media kanalen van Haaglanden Beweegt.  

 

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.