Resilience Braderie op 12 maart – Kom jij ook?

Stijgende energiekosten, eenzaamheid onder Haagse ouderen, ongelijkheid, digitale criminaliteit, maar ook klimaat en de weersextremen. Hoe houden we onze mooie stad leefbaar tegen deze uitdagingen? Dat vraagt erom dat de veerkracht en weerbaarheid van de stad en haar bewoners vergroot moet worden. Maar hoe doe je dat? Kom het zien en ervaar het op de Resilience-braderie op 12 maart in de Noorderbeekdwarsstraat!

In de komende maanden richt het Resilience team van de gemeente zich op één straat om de veerkracht en weerbaarheid te vergroten: de Noorderbeekdwarsstraat in Segbroek. Deze straat waarborgt de diversiteit van de stad, met een afgewogen mix van diverse voorzieningen, aandeel koop- en huurwoningen, afkomst en etniciteit van bewoners en diverse achtergronden. Kortom: de Noorderbeekdwarsstraat is Den Haag in het klein.

Lukt het ons om de veerkracht en weerbaarheid te vergroten? Dan geeft dat ons waardevolle informatie over hoe we de stad als geheel veerkrachtiger kunnen maken. Dat doen we samen met bewoners en partners in de stad. Zo zijn onder andere de politie, veiligheidsregio, bewonersinitiatieven, ondernemers en duurzaamheids- en welzijnsorganisaties betrokken.

Op 12 maart gaan we van start. We trappen af middels een Resilience-braderie. Op deze braderie zijn meerdere standjes aanwezig in dse Noorderbeekdwarsstraat die bijdragen aan de stedelijke veerkracht. Van 11:00  - 14:00 zullen er op het Newtonplein en Kamerlingh Onnesplein in Segbroek verschillende kraampjes staan die informatie geven over stedelijke veerkracht. Naast informatie is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid, muziek en meer!

Kom jij ook?!

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.