Burger Alter Real Time (BART 2.0)

BART! Is een digitaal platform dat is ontworpen om de politie, inwoners en de gemeente te verbinden om zo voor een veiligere leefomgeving te zorgen in Escamp en Ypenburg.

Tegenwoordig communiceren veel buurtbewoners met elkaar via digitale wijkgroepen op WhatsApp, Facebook of speciale buurt-apps als Next Door, Veilige Buurt, MijnBuur en Waaksamen. Buurtgenoten delen informatie over leefbaarheid, criminaliteit, verloren en gevonden voorwerpen en andere informatie die relevant is voor de buurt. BART! draagt bij aan het vermogen van bewoners om, in eerste instantie zonder een directe interventie vanuit de overheid, zelf in actie te komen en samen te werken aan de leefbaarheid en veiligheid van hun wijken.

Wanneer burgers toch hulp nodig hebben bij situaties, kunnen zij BART! ook gebruiken om deze anoniem te melden door berichten, foto’s en video’s naar de politie of gemeente te sturen. Daarnaast kunnen de gemeente en politie ook zelf gebruik maken van de informatie die wordt gedeeld op buurtplatforms. BART! gebruikt algoritmen om de enorme hoeveelheid informatie in buurt-apps te comprimeren tot beheersbare proporties. Het ondersteunt de gemeente of politie om tijdig en effectief te reageren op buurtkwesties die bewoners zelf niet kunnen oplossen. De gemeente en politie kunnen ook communiceren met de groepsleden.

Lead: Nationale Politie, Gemeente Den Haag

Partners: TNO, CGI-Nederland en de Technology Investment Group NL.

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.