Cyber Resilience Community Platform Den Haag

Om stakeholders in Den Haag goed voor te bereiden op onvermijdelijke cyberaanvallen, stimuleert dit platform het delen van informatie op het gebied van digitale veiligheid om zo te leren van ervaringen uit het verleden.

Landen, steden, gemeenten en bedrijven overal ter wereld krijgen steeds vaker te maken met cyberaanvallen. De gebruikte methoden veranderen voortdurend. Dat maakt het een uitdaging om snel relevante en betrouwbare informatie te kunnen geven. De methoden worden bovendien steeds geavanceerder, dus het nemen van effectieve beveiligingsmaatregelen wordt steeds duurder, vooral voor kleinere organisaties met beperkte middelen. In deze dynamische context is publiek-private samenwerking een essentieel onderdeel van de oplossing. Waar grotere organisaties hun eigen ICT-afdeling hebben of worden ondersteund door het Nationaal Cyber Security Centrum, weten mkb-bedrijven en inwoners niet altijd goed hoe ze hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten. Er is behoefte aan betere informatie-uitwisseling over digitale veiligheid zodat individuen en bedrijven beter voorbereid zijn en weten hoe zij kunnen reageren op een cyberaanval. Het Platform Cyber Resilience Community Platform Den Haag onderzoekt wat nodig is om de cyberveiligheid van organisaties, bedrijven en inwoners in Den Haag te verbeteren. De nadruk ligt op het delen van informatie waarmee organisaties hun digitale veiligheid kunnen vergroten. Het delen van kennis kan ook tot kostenbesparing leiden. Door aanvullend onderzoek wordt ervoor gezorgd dat dit platform voldoet aan de behoeften van de doelgroepen. Via het G5 Smart City-netwerk leren we van andere steden. Den Haag is daarin verantwoordelijk voor het thema Safety and Security.

Lead: Gemeente Den Haag: RTH, CIO Office, Directie Veiligheid en de afdeling Economische Zaken

Potentiƫle partners: HSD, TU Delft, Hogeschool InHolland, HHS, Economic Board The Hague, NCSC, VNGIBD, Fox-IT, G5 Smart City-netwerk en anderen

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.