Gemeentelijke handhavers- en toezichthouders trainen om verdacht gedrag te herkennen

Trainen van gemeentelijke handhavers en toezichthouders om verdacht gedrag te detecteren en erop te reageren.

De veiligheid van onze stad heeft topprioriteit. Dit initiatief ontsluit extra capaciteit door gemeentelijke handhavers en toezichthouders te trainen in een nieuwe methodiek die hen helpt om verdacht gedrag te detecteren en erop te reageren.

Den Haag heeft een internationale reputatie als stad van vrede en recht en doet er alles aan om bewoners en bezoekers een veilige omgeving te bieden. Een groot aantal publieke en particuliere partners draagt hieraan bij door criminaliteit en andere vormen van onwenselijk gedrag te voorkomen of te bestrijden.

Eén manier om dat te doen is het herkennen van verdacht gedrag.

Een goed voorbeeld daarvan is het incident dat in 2018 in Nederland plaatsvond. Een man die twee Amerikaanse toeristen neerstak op het Centraal Station in Amsterdam werd negen seconden na zijn aanval al gestopt door de politie. Deze snelle interventie was te danken aan het feit dat een zogenaamde spotter, een politieagent die erop getraind was om verdacht gedrag te herkennen, zag dat de man vlak nadat hij op het station aankwam verdacht gedrag vertoonde.

Trainingen om verdacht gedrag te herkennen kunnen door de politie worden gevolgd, maar ook door particuliere beveiligings-bedrijven, personeel in het openbaar vervoer en gemeentelijke handhavers- en toezichthouders. Als mensen in verschillende sectoren hierin worden opgeleid,groeit het aantal ogen en oren in de stad en kan er gemakkelijker worden samengewerkt.

In 2018 hebben verschillende teams van de Politie Den Haag trainingen gevolgd om verdacht gedrag te herkennen en daarop te reageren. Dit initiatief richt zich erop dat ook gemeentelijke handhavers en toezichthouders worden getraind.

Lead:
Gemeente Den Haag: Directie Veiligheid, RTH

De training start in 2019

 

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.