Het Haags Verhaal

Als je in Benoordenhout woont, heb je vaak niks met Moerwijk. En andersom. We hebben de neiging om ons terug te trekken op onze eigen eilanden. We komen elkaar nooit tegen, maar hebben vaak wel een mening over elkaar. Stichting Haags Verhaal wil mensen verleiden om in de geborgenheid van hun familie en gemeenschap de grens over te steken naar een andere wereld in hun eigen stad. Om elkaar beter te leren kennen.

Dat doet de stichting op een positieve en prikkelende manier. In twee jaar tijd gaat ze de stad in beeld brengen met 155 groepsfoto’s. Daarmee komen zo’n 3000 inwoners op de foto; van de nieuwkomer tot thuisblijver, van jong tot oud, van hoog tot laag, van links tot rechts, van moeilijk tot makkelijk. Zo wordt de trots en veelzijdigheid van de stad in beeld gebracht. Alle groepsfoto’s komen uiteindelijk in een fotoboek en gaan in 2020 als een rondreizende foto-expositie door de stad.

Parallel aan de groepsfoto’s organiseert het Haags Verhaal gedurende dit project verhalenavonden om de stad niet alleen in beeld, maar ook in beweging te brengen. Ze brengt twee gemeenschappen samen die iets gemeen hebben, maar elkaar anders nooit zouden ontmoeten. Variërend van een gedeelde hobby, een traditionele, culturele of religieuze achtergrond, sport, interesse, ambacht, etc. Daarbij wordt gezocht naar spannende combinaties. Zoals een ontmoeting tussen het Vadercentrum in Laak en Sociëteit De Witte op het Plein. Of het Damesleesmuseum met de Dutch Carribean Book Club, Boksvereniging de Haagse Directe met een tai chi-school en kringloopwinkel Fahrenheit met het Venduehuis. Op die avond vertellen twee mensen uit de gemeenschappen hun levensverhaal aan de hand van beelden en foto’s. De avonden worden zoveel mogelijk bij een van de groepen ‘thuis gehouden’. Zo trekt het Haags Verhaal als een reizend verhalencircus door de stad.

Gedurende de looptijd kan het project gevolgd worden via social media en berichtgeving in lokale media. Wil je meedoen met het Haags Verhaal? Op de foto of en verhalenavond bij je in huis organiseren? Neem contact op met:

Stichting Haags Verhaal

De Gheijnstraat 51

2562 NL Den Haag

mail@haagsverhaal.nl/06-22793176 (Astrid Feiter)

 

 

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.