Koelere en groenere schoolpleinen in de stad

Groene schoolpleinen zorgen voor een betere leeromgeving én voor een betere voorbereiding op klimaatverandering.

Too cool for school! Met subsidies voor het ontwikkelen van groene schoolpleinen dragen de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en andere partners bij aan een betere leeromgeving en zorgen ze er bovendien voor dat de stad beter voorbereid is op klimaatverandering.

De omgeving waarin kinderen spelen kan een grote invloed hebben op hun gedrag. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in een natuurlijke omgeving minder ruzie maken, creatiever spelen en over het algemeen veiliger zijn. Schoolpleinen zijn helaas vaak verharde terreinen die in de zomer niet verkoelend werken.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag samengewerkt met Fonds 1818, het Hoogheemraadschap Delfland en Haagse basisscholen om groene schoolpleinen aan te leggen. Door de bestrating te verwijderen en bomen te planten, ontstaan er schoolpleinen met een groter koelend en waterabsorberend vermogen. Zo bereiden we onze buurten voor op de gevolgen van klimaatverandering, terwijl kinderen in een natuurlijkere omgeving kunnen spelen.

Voor de startsubsidie hebben zich 85 scholen aangemeld en inmiddels zijn er 55 schoolpleinen vergroend (ongeveer een derde van alle basisscholen in Den Haag!). Er komen nog steeds nieuwe groene schoolpleinen bij. Het Hoogheemraadschap heeft de leiding over de verdere ontwikkeling van deze plekken overal in de stad.

Lead:
Gemeente Den Haag DSB, OCW, HHD, Fonds 1818

Partners:
NME, Duurzaam Den Haag

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.