Resilience training voor gemeente Den Haag

Het doorbreken van traditionele werkprocessen en het verbeteren van de samenwerking tussen mensen in onze stad, dat is de kern van een echt veerkrachtig Den Haag. Een training voor weerbaarheid en veerkracht wordt ontwikkeld om mensen kennis te laten maken met de principes van veerkracht en de integratie hiervan in hun dagelijks werk.

In Den Haag zijn talloze fantastische voorbeelden te vinden van samenwerkingen. Maar ondanks deze inspanningen is Den Haag soms ook een stad van gescheiden werelden waar kansen voor integratie en samenwerking blijven liggen. Er is behoefte aan een nieuwe manier van denken, waarbij leidinggevenden binnen en buiten de gemeente samenwerken en een integrale manier van denken toepassen op hun werk en het oplossen van problemen. Samen met Rotterdam ontwikkelen we een ‘Resilience’ trainingsprogramma voor leidinggevenden. Daarin komen zowel stedelijke als persoonlijke veerkracht aan bod. De training zorgt ervoor dat leidinggevenden beter zijn toegerust om kansen te herkennen in projecten, dat ze effectiever kunnen werken en op een goede manier de persoonlijke uitdagingen het hoofd kunnen bieden die bij het moderne leven horen. We maken graag gebruik van de kennis en ervaring van andere steden uit het 100RC-netwerk die met succes soortgelijke trainingsprogramma’s hebben opgezet, zoals Melbourne. Nieuwe inzichten die uit de eerste training voor leidinggevenden komen, worden mogelijk verwerkt in toekomstige modules voor projectleiders, stagiairs en anderen die in de stad werken.

We onderzoeken ook of we de ‘resilience scan’ in onze training kunnen opnemen. Dit instrument is ontwikkeld door 100RC en Rotterdam en is bedoeld om voorgestelde en bestaande projecten in een stad op hun veerkrachtige waarden te beoordelen. De projecten worden geanalyseerd aan de hand van de zeven kenmerken van veerkracht: flexibiliteit, inclusiviteit, integratie, reflectievermogen, reservecapaciteit, robuustheid en vindingrijkheid. Hoe meer van deze kenmerken in het project zijn terug te vinden, hoe geschikter het is om een stad weerbaar te maken tegen shocks en stresses. Momenteel is er een pilotversie van de scan.

Lead: RTH, Resilient Rotterdam, BSD Leiderschap

Partner: 100RC, VNG

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.