School of Shapers

De impact van Haagse vrijwilligers en professionals kan vergroot worden door ze samen te brengen en een opleidingsprogramma aan te die bieden zodat verbindingen ontstaan.

In Den Haag wonen veel geëngageerde mensen die met energie en toewijding werken om gemeenschappen, buurten, bedrijven, verenigingen en andere organisaties sterker en veerkrachtiger te maken. Deze mensen hebben een positieve impact op de stad en geven deze mede vorm. Ze zijn de ‘shapers’ van Den Haag. Nieuwe vaardigheden kunnen deze mensen helpen om nog meer impact te hebben.

De School of Shapers, opgericht door Umar Mirza, is een professioneel opleidingsprogramma dat de shapers nog sterker maakt en hen met elkaar in contact brengt.

Een klas van 10 tot 15 shapers neemt deel aan een programma dat 8 tot 10 weken duurt en dat hen in staat stelt en motiveert om hun (vrijwilligers)werk naar een hoger niveau te tillen. De shapers worden door experts getraind op het vlak van strategie, media, lobbyen, leiderschap, veerkracht, marketing, management en bestuur. Samen met een coach gaan ze op zoek naar manieren om wat ze hebben geleerd toe te passen in hun eigen gemeenschap, vereniging of organisatie.

De School of Shapers vormt een platform om de shapers met elkaar in contact te brengen, hun netwerk uit te breiden en hun collectieve denkkracht te benutten.

Door onze shapers samen te brengen, wil de School of Shapers bruggen bouwen tussen de verschillende gemeenschappen die ze vertegenwoordigen. De School of Shapers faciliteert en bevordert samenwerking tussen shapers, wat leidt tot een bruisend alumni netwerk. Het gevolg is meer sociale cohesie in onze stad en dat is essentieel voor onze veerkracht.

Lead:
Umar Mirza, MDI consultants

Partners:
Gemeente Den Haag (RTH, DPZ, Directie Veiligheid), Leiden University, de Rotterdam School of Management, het Nationale Theater, de Maatschappelijke Alliantie en nog vele anderen.

De pilotklas is in november 2018 gestart. Deze pilot wordt in de eerste helft van 2019 afgerond en geëvalueerd. De leerpunten worden meegenomen bij het samenstellen van het programma van een volgende klas.

 

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.