Een plan voor de toekomst. Niet alleen voor Den Haag.

Het is verstandig nu al bezig te zijn met zaken die ons in de toekomst te wachten staan. Veerkrachtig zijn, of in het Engels: resilient daar gaat het om. Vandaar het initiatief van de Rockefeller Foundation om 100 wereldsteden te bewegen zich in te zetten om nog veerkrachtiger te worden zodat we klaar zijn voor de toekomst.Het filmpje hiernaast legt je haarfijn uit waarom het zo belangrijk is om nu al bezig te zijn met de toekomst.

Den Haag heeft in januari 2018 de resultaten gepubliceerd van de voorlopige toets van de veerkracht van Den haag: de Preliminary Resilience Assesment (PRA).  Via de downloadknop hieronder kun je deze eerste ‘scan’ van Den Haag downloaden.

Begin 2019 wordt de Resilience Strategie gepresenteerd. Hierin staat op welke initiatieven Den haag zich de komende jaren gaat richten om als stad nog veerkrachtiger te worden.

Eén van die initiatieven is de Resilience Accelator met de Columbia University uit New York. Zij onderzoeken in Den Haag Zuidwest hoe de Leyenburg corridor bij kan dragen aan een sterke en weerbare wijk waar iedereen mee kan doen. Via de downloadknop hieronder kun je het concept workshop report lezen dat de Columbia Univesrity gemaakt heeft naar aanleiding van hun werkbezoek in Den Haag in september 2018.

Download toets veerkracht
Den Haag
Download Resilience Accelator The Hague

Playbutton

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.