Haags Team 'Duurzaam duurt ’t langst' nummer 2 Klimaatstraatfeest

Het Haagse team ‘Duurzaam duurt ’t langst’ is tweede geworden in de landelijke competitie Klimaatstraatfeest. De prijs werd zaterdag 14 april uitgereikt door de wethouder Joris Wijsmuller tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve. Het winnende team kreeg 2.500 euro van het HIER Klimaatbureau. De gemeente Den Haag verdubbelde dit bedrag.

Wijsmuller zei trots te zijn op de daadkracht van het team, volgens hem een mooi voorbeeld van hoe bewoners zelf aan de slag gaan voor een duurzame stad. Het team gaat het geld gebruiken voor een klimaatvriendelijk feest.

Het team ‘Duurzaam duurt ’t langst’ voerde met 40 leden maar liefst 367 energiebesparende acties uit zoals een naden-en-kierenspeurtocht, een ontdooi-je-vriezer-estafette en het eten van 'aardgasloze' maaltijden. Ook organiseerden ze een vegan high tea. Het team stond lange tijd 1 in de competitie maar werd op het laatste moment met een kleine voorsprong verslagen door een team uit Veendam.

Tien jaar Klimaatstraatfeest: 20.000 deelnemers bespaarden samen 3.000 ton CO₂
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van oktober tot en met maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen. De tien teams die de meeste energie hebben bespaard winnen geldbedragen van €500 tot €5.000, die zij mogen besteden aan energiebesparende maatregelen of een klimaatvriendelijk (straat)feest. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubileumeditie van het HIER Klimaatstraatfeest.

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digital

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.