Week van de veerkracht bij de speciaal onderwijs bassischool de Bonte Vlinder Segbroek. Sterk, weerbaar en veerkrachtig als persoon en stad! Hoe bereik je dat?

Steden groeien. In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in steden (bron: VN). Maar steden over de hele wereld krijgen steeds vaker te maken met complexe en moeilijk oplosbare uitdagingen. Denk aan: klimaatverandering, digitale transformatie, vereenzaming, stijgende energiekosten en ongelijkheid. Deze uitdagingen zijn niet alleen complex, maar versterken elkaar ook. Dit maakt de oplossing ingewikkeld. Maar al deze problemen, hoe verhouden die tot elkaar? En hoe zorgen we ervoor dat we in de toekomst nog fijn kunnen wonen in de stad? Om dat te realiseren moeten we een stad realiseren die veerkrachtig en weerbaar is. Met inwoners die sterk, weerbaar en veerkrachtig zijn. Een stad die tegen een stootje kan, maar zich ook kan aanpassen wanneer dat nodig is. Samen met de bewoners, school en verzorgingstehuis van de Noorderbeekdwarsstraat is het Resilience team van de gemeente in januari een proef gestart. Hoe maak je een straat weerbaarder? Wat werkt, en wat werkt niet?

In de Noorderbeekdwarsstraat bevindt zich ook een basisschool voor speciaal onderwijs. Samen met de school en haar leerlingen, de generatie van morgen, organiseren we een week waarin we de leerlingen echt aan de slag gaan om de weerbaarheid en veerkracht van hunzelf, de school en de stad te vergroten! De leerlingen horen dagelijks in het nieuws dat we van het gas af moeten en duurzamer moeten leven… maar hoe dan? Of dat we als stad ons moeten beschermen tegen hitte- en overstromingsgevaar… maar hoe dan? En dat we voorbereid moeten zijn voor noodsituaties… maar hoe dan?

Met verschillende partners en instellingen gaan we aan de slag om heel concreet een antwoord te geven op deze vragen. We leren door doen!

Het Resilience programma van de gemeente is onderdeel van een groot internationaal netwerk waarin steden zoals New York, Rotterdam, Jakarta, Kyoto, Kaapstad en Den Haag zitten. Samen denken ze na over de toekomst van steden. En hoe we een veerkrachtige toekomst kunnen realiseren.

Basisschool de Bonte Vlinder is een speciaal onderwijs basisschool voor groep 7 en 8. Ook zijn er twee hoogbegaafde klassen in de school te vinden. De Bonte Vlinder is een perfect voorbeeld van een school met talentvolle kinderen die willen leren door doen!

Politie op school. Het was een spannende ochtend vandaag! De leerlingen waren enthousiast en hadden vele verhalen over sloten en beveiliging van hun thuissituatie. Ze hebben beloofd voor oma's en opa's de folder 'Babbeltrucs, Trap er niet in' voor te lezen.     

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.