nieuws

nieuws

24 September 2020

Wil jij helpen jouw wijk digitaal weerbaarder te maken? Word digitaal ambassadeur!

De gemeente Den Haag en de politie Den Haag willen graag de hulp inzetten van digitaal ambassadeurs. Dit zijn inwoners die informatie over computercriminaliteit en de preventie daarvan op een laagdrempelige manier in de wijk verspreiden. Dat is belangrijk, want sinds de uitbraak van corona werken veel mensen vanuit huis. Dat betekent: vaker digitaal en dus achter de computer, op een tablet of op de telefoon werken. Mensen lopen daardoor meer risico om slachtoffer te worden van computercriminaliteit. Denk aan fraude via Marktplaats of nepwebshops.
19 June 2020

Den Haag actief in het Global Resilient Cities Netwerk

Het Global Resilient Cities Netwerk (GRCN) zit niet stil. In februari werd het vernieuwde netwerk GCRN gelanceerd en inmiddels vinden wekelijkse webinars ‘Cities on the Frontline’ in samenwerking met de World Bank plaats en is de internationale coalitie Cities for a Resilient Recovery (C2R) gelanceerd. Allemaal om samenwerking, kennisuitwisseling en stedelijke veerkracht wereldwijd te vergroten. Resilient The Hague pakt een actieve rol in het netwerk. “Het is een bron van kennis, ervaring en inspiratie om ook Den Haag veerkrachtiger, weerbaarder en toekomstbestendiger te maken en tegelijkertijd kunnen ook wij onze expertise delen om andere steden verder te helpen.”, aldus Chief Resilience Officer Anne-Marie Hitipeuw.
12 May 2020

Chief Resilience Officers lanceren internationale coalitie: Cities for a Resilient Recovery

Cities for a Resilient Recovery (C2R) is een samenwerkingsverband tussen steden en resilience professionals die voorop lopen om veerkracht te verbinden aan herstel en elkaar te ondersteunen in dit herstelproces door kennis te delen, door expertise aan te bieden en door actie te faciliteren.
14 April 2020

World Urban Forum – Lancering Global Resilient Cities Network en Den Haag in panel over hitte

Tijdens een persconferentie van het World Urban Forum op 6 februari, georganiseerd door UN Habitat, werd aangekondigd dat het 100 Resilient Cities Network doorgaat onder de naam Global Resilient Cities Netwerk (GRCN). Chief Resilience Officer van Den Haag was een van de panelleden die tijdens de persconferentie sprak over de meerwaarde van dit netwerk.
14 April 2020

Schilderswijk Goed Voorbereid op Extreem Weer

Op 12 december vond de eerste risicotafel plaats tijdens het Ontbijt-Je-Wijs van Buurthuis de Mussen in de Schilderswijk. Maar liefst 80 buurtbewoners schoven aan tafel om met elkaar te praten over extreme hitte en extreme neerslag.

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.