Loco-burgemeester Bredemeijer deelt waterflesjes uit tijdens de hittegolf

Het wordt heel erg heet in Nederland! Om mensen bewuster te maken van de risico’s op hittestress heeft Resilient The Hague samengewerkt met de GGD, het Rode Kruis, Afdeling Onderwijs, Cultuur en Welzijn en loco-burgemeester Bredemeijer om waterflesjes uit te delen in de wijken waar de temperaturen hoog oplopen – de zogeheten stedelijke hitte-eilanden.

Op de waterflesjes stonden vijf tips geschreven die adviseren veel te drinken, koel te blijven en bijsluiters van medicatie te checken. Alhoewel dit misschien logisch klinkt, weten toch veel mensen niet dat ouderen een verminderde dorstimpuls hebben en daardoor minder drinken. Het is belangrijk hen vaak te herinneren dat ze moeten drinken om uitdroging te voorkomen.

Loco-burgemeester Bredemeijer deelde ‘s ochtends de flessen uit aan ouderen bij de Albert Heijn in Laak. Sinds het begin van Covid-19 is het eerste openingsuur speciaal gereserveerd voor senioren waardoor we hen makkelijker konden bereiken. Bewoners waren blij te zien dat er aandacht werd besteed aan de risico’s van de hittegolf. Een bewoonster nam zelfs extra flessen mee om de tips aan haar medebewoners van het verzorgingstehuis door te geven.

Deze actie maakt deel uit van een bredere aanpak om Den Haag voor te bereiden op extreme hitte. Resilient The Hague draagt bij aan deze aanpak door kennis en expertise in te brengen vanuit steden uit het Resilient Cities Network via een Community of Practice. Steden zoals New York en Sydney hebben jaren ervaring met langdurige extreme hitte en Den Haag kan veel van deze steden leren. Daarnaast verbindt Resilience, zoals bij de flessen-actie, afdelingen en partners aan elkaar die werken binnen de domeinen waar hitte aan raakt, zoals klimaatadaptatie, gezondheid en welzijn, en ook noodhulp. Hitte raakt de stad op allerlei verschillende vlakken en op verschillende manieren. Daarom is een gezamenlijke aanpak zo belangrijk om de negatieve impact van extreme hitte zo veel mogelijk te beperken.

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.