Computervaardigheden voor ouderen

Oudere bewoners verdienen extra aandacht zodat zij ook van de voordelen van nieuwe technologie gebruik kunnen maken.

Het verzekeren van toegang tot digitale technologieën is een van de sleutels tot een inclusieve maatschappij. Oudere bewoners verdienen daarbij extra aandacht. Dit initiatief biedt hen vaardigheden zodat zij ook van de voordelen van nieuwe technologie gebruik kunnen maken.

Ouderen behoren tot één van de kwetsbaarste groepen in een gedigitaliseerde maatschappij. Sommige ouderen hebben er veel moeite mee om zich aan nieuwe technologie aan te passen, waardoor ze mogelijk geen toegang meer hebben tot belangrijke diensten.

De Centrale Bibliotheek van Den Haag biedt met de steun van Stichting MOOI twee uur durende cursussen aan om ouderen te helpen basis computervaardigheden en technologische vaardigheden te ontwikkelen. Deze cursussen worden tegen zeer lage kosten aangeboden. Deelnemers leren hoe ze met behulp van computers, tablets en apps e-mails kunnen versturen, gebruik kunnen maken van diverse e-overheidsdiensten en online formulieren kunnen invullen. Het is de bedoeling het project op te schalen en ervoor te zorgen dat het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk en beschikbaar is.

Geïnteresseerd om dit project te ondersteunen? We zijn op zoek naar nieuwe partners die ons kunnen helpen dit initiatief op te schalen.

Lead:
Bibliotheek van Den Haag, Stichting MOOI

Partner:
RTH

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.