Groene Mient

In de Groene Mient (Vruchtenbuurt) staan 33 koopwoningen rond een gemeenschappelijke binnentuin. De bewoners hebben gezamenlijk de grond van de gemeente gekocht en de wijk zelf ontwikkeld.

Het sociaal ecologisch woonproject Groene Mient bestaat uit 33 (particuliere) duurzame woningen op een lap grond van 7600 m2 aan de Mient in de Haagse Vruchtenbuurt, in een groene omgeving en vlak bij de zee. De gemeenschappelijke sociale en ecologische waarden van de Vereniging Groene Mient zijn de leidraad van het gezamenlijk woonproject. Het woonproject is vormgegeven volgens een gezamenlijk architectonisch ontwerp, maar daarbinnen verschilt iedere woning van elkaar volgens de wensen van de individuele huishoudens. De woningen omringen een gezamenlijke ecologische tuin, waarin ook een gemeenschappelijk gebouw als ontmoetingsruimte.

Zelfvoorziening van energie, gebruik van niet-fossiele brandstoffen, innovatieve technologie, natuurlijke en duurzame materialen, hergebruik van materialen en water, en toegankelijke en flexibele woningen zijn belangrijk onderdeel van de bouw van het woonproject.

Groene Mient is in Den Haag het eerste CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeveschap) dat een dergelijk groot sociaal en ecologisch woonproject heeft gerealiseerd in Den Haag.

Lees meer over het woonproject op de website van Groene Mient.

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.