Kinderen voorbereiden op een digitale toekomst

Digitale technologie wordt steeds belangrijker. Er bestaan meerdere succesvolle initiatieven die de nieuwe generatie daarop voorbereiden. Hierop voortbouwend zal dit initiatief onderzoeken hoe deze inspirerende projecten meer kinderen in Den Haag kunnen bereiken.

In Den Haag zijn er meerdere initiatieven die jongere generaties moeten voorbereiden op een snel veranderende digitale toekomst. In deze projecten komen schoolkinderen samen om nieuwe vaardigheden te leren en samen te experimenteren. Het doel is om kinderen te helpen om ondernemende, creatieve en maatschappelijk betrokken burgers te worden die goed voorbereid zijn op een veranderende samenleving. Het is essentieel dat deze initiatieven veel meer kinderen uit Den Haag bereiken. CoderDojo is een wereldwijde non-profitbeweging,opgezet in Ierland door James Whelton en Bill Liao. CoderDojo brengt kinderen van 5 tot 17 jaar samen om van vrijwilligersmentoren te leren wat er komt kijken bij programmeren en appontwikkeling. FutureMindz is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met scholen en de gemeente Den Haag. 

FutureMindz stimuleert de innovatiekracht van jongeren in het primair en voortgezet onderwijs aan de hand van op maat gemaakte lesmodules op het snijvlak van techniek, creatief denken en gamification. Het lespakket kan worden aangevuld met een les door professionele leerkrachten in de klas.De leerlingen leren vliegen met een drone en ze ontwerpen en bouwen samen obstakels voor een drone race. Als afsluiting van deze lessen gaan verschillende scholen uit Nederland, in de door FutureMindz ontwikkelde Drone Cup Finals, tegen elkaar racen op een parcours van de zelfgebouwde obstakels. Voor de gevorderde leerlingen is er een lesmodule voor de zelfbouwdrone. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk!

Lead: Gemeente Den Haag: OCW, DSO, RTH

Partners: CoderDojo, FutureMindz, basisscholen en vele anderen

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.