Onthulling muurschildering bij de afsluiting in de week van de veerkracht bij speciaal onderwijs basisschool de Bonte Vlinder in Segbroek

De Week van de Veerkracht is afgesloten met een prachtige muurschildering op het basketbalveld. De kinderen hadden tekeningen gemaakt over de veerkracht die we nodig hebben om met de opwarming van de aarde om te gaan. Het basketbalveld is nu een unieke plek geworden, vrolijk, speels én leerzaam.

De verhalen en fantasievolle tekeningen zijn door een kunstenares gebruikt en tot één logisch kloppend ontwerp gevormd. De leerlingen omschrijven hun tekeningen; Een slang die uit de berg is gekropen. Een boom die meebuigt en afbreekt, terwijl de andere boom veerkrachtig is en doorgroeit. Een veerkrachtpoppetje, de zon kan heel fel zijn en heb je een zonnebril nodig. Een andere leerling zou willen, dat papavers tussen de straatstenen groeien. Verder zien we een vogel, een koning op een wolk, en nog een veerkrachtpoppetje. Een andere leerling wilde dat dieren in de boom zouden wonen, zo heeft meneer de uil zijn huisje gevonden. Als een plant doodgaat en er komt water bij, dan groeit het weer, dat is te zien aan de twee takken die uit de boomstam groeien, legt een leerling uit. Door het smelten van het ijs komen er watervallen vanuit de bergen. En er is meer te zien op de prachtige muurschildering. Wethouder Hilbert Bredemeijer en stadsdeeldirecteur Annette de Graaf kwamen op bezoek om het kunstwerk te bewonderen! Wil je ook de tekeningen van de kinderen op muurschildering zien? Dat kan vanuit het Kamerlingh Onnesplein in Den Haag.

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.