Vergroot de veerkracht en weerbaarheid van de Noorderbeekdwarsstraat in stadsdeel Segbroek

Samen met bewoners, Duurzaam Den Haag en Stadsdeel Segbroek is op zaterdag 9 april een begin gemaakt om door de hele straat geveltuinen aan te leggen om de straat beter bestand te maken tegen de hevige regenbuien die klimaatverandering met zich meebrengt.

Help je ook mee om in de Noorderbeekdwarsstraat de langste geveltuin van Europa te krijgen? Hoe meer groen in de buurt, hoe beter. Op 14 mei is er weer een kans om tegels uit jouw achtertuin om te ruilen voor gratis plantjes. Woon je in de straat? Meld je aan via deze link  Operatie Steenbreek Actie Noorderbeekdwarsstraat. Woon je niet in de straat, raadpleeg dan de website van Duurzaam Den Haag hoe je mee kan doen. 

Waarom is dit zo belangrijk? 

Klimaatverandering leidt onder andere tot drogere en hete zomers met tegelijk zware regenval in korte tijd. ‘s Winters valt er juist weer langdurig regen. Bij extreme neerslag is er een risico op wateroverlast zoals ondergelopen kruipruimtes, kelders en straten. Regenwateroverlast, maar ook hittestress zijn in de Noorderbeekdwarsstraat en in de rest van Den Haag actuele problemen. 

Daarom helpen wij bewoners om hun tuin, straat of buurt te vergroenen met Operatie Steenbreek. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van geveltuinen of het onttegelen van achtertuinen en (school)pleinen. De tegels vervangen we door inheemse en biologische planten. Inheemse planten zijn een bron van voedsel en een fijne schuilplaats voor verschillende vogels, vlinders en insecten. Dit maakt de stad een fijne omgeving voor dier en mens. 

 

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.