Meld je aan voor een mooie geveltuin?! Op 14 mei is het de 2e ronde actie geveltuinen in de Noorderbeekdwarsstraat

Het is tijd voor de tweede ronde! Op 9 april hebben we al een heleboel mooie geveltuintjes aangelegd in de Noorderbeekdwarsstraat. Op 14 mei doen we dat weer.

Woon jij in deze straat en wil je ook zo’n mooie geveltuin? Dat kan! Meld je aan via deze link

We doen dit om de straat beter bestand te maken tegen de hevige regenbuien die klimaatverandering met zich meebrengt. Als je al die gevels van de Noorderbeekdwarsstraat bij elkaar optelt, krijg je de langste geveltuin van Europa! Je kunt op 14 mei ook tegels uit jouw achtertuin omruilen voor gratis plantjes. Hoe meer groen in de buurt, hoe beter.

Waarom is dit zo belangrijk?

Klimaatverandering leidt onder andere tot drogere en hete zomers, met tegelijk zware regenval in korte tijd. ‘s Winters valt er juist weer langdurig regen. Bij extreme neerslag is er een risico op wateroverlast zoals ondergelopen kruipruimtes, kelders en straten. Regenwateroverlast, maar ook hittestress, zijn in de Noorderbeekdwarsstraat en in de rest van Den Haag actuele problemen.

Daarom helpen wij bewoners om hun tuin, straat of buurt te vergroenen met Operatie Steenbreek. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van geveltuinen of het onttegelen van achtertuinen en (school)pleinen. De tegels vervangen we gratis door inheemse en biologische planten. Inheemse planten zijn een bron van voedsel en een fijne schuilplaats voor verschillende vogels, vlinders en insecten. Dit maakt de stad een fijne omgeving voor dier en mens.

 

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.