2021 is het Jaar van het Dak!

In 2021 wil de gemeente Den Haag zoveel mogelijk Haagse daken verduurzamen. Door de mensen te laten zien hoeveel er mogelijk is op hun dak inspireert Het Jaar van het Dak en draagt de actie bij aan een fijne, groene en veerkrachtige stad.

Het Jaar van het Dak wil de verduurzaming van de Haagse daken activeren en versnellen. Er is heel veel mogelijk: van groene daken tot daktuinen en van zonnepanelen tot het wit schilderen van daken. Hiermee werken we allemaal naar het doel om in 2030 een klimaatneutrale stad te bereiken.

Hoe gaan we dit doen?

Het Jaar van het Dak inspireert en activeert bewoners en bedrijven om iets met hun dak te ondernemen, door ze te wijzen op de vele voordelen van een duurzaam en klimaatadaptief dak en ze te helpen bij de realisatie hiervan. Het Jaar van het Dak heeft als doel om verder te reiken dan alleen de ‘usual suspects’ die al meedoen en de hele stad mee te krijgen om hun daken te verduurzamen. Daarom communiceert de Gemeente via diverse kanalen.

Een team van dakcoaches staat klaar om te om maatwerk advies te geven aan mensen over wat allemaal mogelijk is in hun specifieke situatie. Wat is er bouwtechnisch mogelijk? Welke subsidies zijn er? De dakcoaches zijn er om mensen met deze vragen te begeleiden.

Verder worden de Haagse koplopers die al fantastische dingen doen met hun daken in het zonnetje gezet met het "dak van de maand”.  Er worden diverse webinars over groene daken en zonnepanelen georganiseerd.

Om op de hoogte te blijven volg: Duurzamestad.denhaag.nl/jaarvanhetdak  Facebook.com/DuurzamestadDenHaag

Meer informatie is te vinden via de link: https://duurzamestad.denhaag.nl/jaarvanhetdak/

 

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.