Initiëren internationaal netwerk cyber resilient cities

Online platform voor uitwisseling van kennis en informatie over digitale weerbaarheid voor alle steden in het 100RC Netwerk.

Het risico van cyberaanvallen groeit. Cyberaanvallen komen vaker voor en worden steeds vernuftiger. Den Haag ontwikkelt een online platform voor uitwisseling van kennis en informatie over digitale weerbaarheid voor alle steden in het 100RC Netwerk.

Het ontwikkelen van geavanceerde technologie is niet voldoende om digitale weerbaarheid te creëren. Veel steden hebben te maken met cyberdreigingen en daarom is het uitwisselen van deskundigheid en kennis essentieel om alle ontwikkelingen op dit gebied te kunnen bijhouden.

Tijdens de One Conference 2018, georganiseerd door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag, wisselde Den Haag ervaringen op het gebied van digitale weerbaarheid uit met Atlanta en Greater Manchester. De behoefte om samen te werken en van elkaars ervaringen te leren werd hierdoor verder versterkt. Om die uitwisseling van kennis en ervaringen te borgen heeft RTH met de 100RC-steden een online groep voor cyberveiligheid opgezet. Deze groep post nieuwsberichten, organiseert online- en persoonlijke ontmoetingen en brengt in kaart hoe expertise effectief kan worden gedeeld met partijen buiten het 100RC-netwerk. Het platform dient ook als hub voor cyberdeskundigen, zodat zij weten wie ze moeten benaderen in het geval van een cyberincident.Deze expertise wordt ook gedeeld met het G5 Smart City-netwerk waarin Den Haag verantwoordelijk is voor het thema Safety and Security.

Lead:
Gemeente Den Haag: RTH, CIO Office, DSO

Partners:
100RC, de steden Atlanta, Greater Manchester, Kaapstad, Washington DC, Singapore en andere geïnteresseerde steden, het G5 Smart City-netwerk, de VNG

Wanneer en hoe?
- In 2018 heeft Resilient The Hague een Cyber Resilient Cities online groep aangemaakt op het 100RC platform.
- In 2019 gaat RTH maandelijks nieuws delen, en educatieve webinars en bijeenkomsten organiseren.

Sterk en Duurzaam

hague-icons

Sterk en Digitaal

hague-icons

Sterk en Sociaal

hague-icons

Deze website maakt gebruikt van cookies teneinde de gebruikservaring te optimaliseren.